How to Wear the Colour Purple in 2018

Hogyan Hordd a Lila Színt 2018-ban

ENG: As you probably know already Pantone has introduced this year’s colour which is the ‘Ultra Violet’. So it was obvious for me to start 2018 with a ‘purple’ post.

HUN: Ahogy azt már hallhattátok, Pantone bejelentette a 2018-as év színét, ami nem más, mint az ‘Ultra Ibolya’. Így nem is volt számomra kérdés, hogy az idei első bejegyzést ennek a színnek szánom.

ENG: Pantone says that the ‘Ultra Violet’ is a “dramatically provocative and thoughtful purple shade,” that “communicates originality, ingenuity, and visionary thinking that points us toward the future”. Sounds good because who doesn’t want to be categorized by these terms? The good news is that we are going to see a lot of shades of purple in stores very soon. But let me give you a little heads up about a few things to consider before starting to shop for this colour.

HUN: Pantone szerint az ‘Ultra Ibolya’ egy drámaian provokatív és elgondolkodtató árnyalata a lilának, amely jövőbe mutató eredetiséget és leleményességet közvetít. Jól hangzik, ugyanis ki ne akarna ilyen pozitív jelzőket magának, ugye? Jó hír, hogy nemsokára ellepik az üzleteket a lila különböző árnyalatai. De mielőtt rögtön belevetnéd magad a kínálatba, had osszak meg pár hasznos információt ezzel a színnel kapcsolatban.

Know Your Colours

Image via Pinterest
Image via http://skirttherulesblog.com
Image via Pinterest

ENG: The first and most important thing to mention is that is crucial to know which shades of purple is right for you. If you are not wearing your best colours, you may end up looking sick or way older than you really are and let’s be honest, who would want that. So bare this in mind and if possible, try it on before buying.

HUN: Az első és legfontosabb dolog amit ki kell emelnem az az, hogy legyél tisztában azzal, hogy mely árnyalata a lilának a Te színed. Mert tudjuk, ha nem a megfelelőt viseled, akkor az sápadttá tehet, és még öregebbnek is tűnhetsz benne, és lássuk be, ezt senki sem szeretné. Szóval ezt mindenképpen tartsd szem előtt, mi több, ha teheted, mindig próbáld fel a kiszemelt darabokat, mielőtt megvennéd. Sokszor, ha nem is tudatosan, de érezzük, ha valami nem stimmel.

Away From Your Face

Image via http://www.makeupbyjackieneal.com
Image via http://skirtfixation.com
Image via Pinterest

ENG: If you are not sure which shade is for you, it is always safe (or at least way better) to wear the pieces away from your face. You still have plenty of options to choose from. Let it be a skirt with different shapes, or pants, bright purple or a more darker colour if you are just getting used to it.

HUN: Ha nem vagy biztos benne, hogy a lila a Te színed, vagy hogy mely árnyalata állna igazán jól neked, akkor a legjobb megoldás, ha az arcodhoz távol eső helyeken próbálkozol vele elsőre. Így is számos lehetőségből válogathatsz, legyen az szoknya vagy nadrág, élénkebb lila, vagy esetleg egy inkább már majdnem bordóba átmenő, komolyabb szín.

Purple Accessories

Image via http://glamradar.com
Image via http://wachabuy.com
Image via http://www.dailymail.co.uk

ENG: For those who are just introducing this shade to their wardrobe, I would suggest starting with the accessories first. All above are good examples for this. It doesn’t have to be purple all over, just choose a scarf, a pair of shoes, a bag, or a hat that has some purple in it.

HUN: Azoknak, akik nehezebben ismerkednek a színnel, jó ötlet lehet kiegészítőként belecsempészni a ruhatárukba. Nem kell rögtön tetőtől talpig lilába burkolózni, elég egy olyan sálat, táskát, cipőt, esetleg kalapot választani, amiben megjelenik ez az árnyalat.

Monochrome Look

Image via http://galantgirl.com
Image via Pinterest
Image via http://herringunderlayer.tumblr.com

ENG: This option is strictly an advanced level. I emphasize the importance of knowing your colour type. But if you are sure, go for it! Be brave and experience your limits.

HUN: Ezt a tetőtől-talpig opciót szigorúan csak haladóknak ajánlom. Ismételten fontos kiemelnem, hogy légy tisztában vele, milyen színek állnak jól neked. Enélkül az összhatás elveszik. De ha tudsz velük játszani, akkor a lehetőségek határtalanok. Merj kitűnni a tömegből, és kísérletezz nyugodtan!

ENG: How do you feel about the colour purple yourself? Would you wear it? Or not? If you are up for it, I gathered a few products below for you to choose from. And if you need some help finding out your colours, or need more personalized styling tips, REQUEST MY SERVICES.

HUN: Te magad hogyan állsz a lila színhez? Hordanád vagy sem? Összegyűtöttem pár darabot lejjebb, hátha kedvet kapsz hozzá Te is. Nem tudod melyik színtípusba tartozol? Vagy esetleg szeretnél szabott stílustanácsokat kapni? Akkor JELENTKEZZ BE HOZZÁM, szívesen segítek!

SHOP FOR PURPLE ITEMS

  • Comments

  • Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP